6 mars 2022
12:00

Byttorps IF

Referat: Jung-Kvänum 10 IF - Byttorps IF

Över 90 minuter var JK10 det bättre laget. De är således ingen tvekan om rättvisan i deras seger.
Men när vi analyserar JK10–Byttorp 2–0 bör vi titta tillbaka på fjolåret. Då tog JK10 elva poäng på elva matcher i division 3. Man åkte ner i fyran på sämre målskillnad än två andra lag.
I fjol tog Byttorp inte en enda poäng på nio matcher i fyran. Vårt lag släppte i snitt in fem mål per match.
En snabbkoll visar att JK10 inte tappat sina bästa målskyttar från i fjol. Lägg till att vi spelade med åtta F16-spelare och att halva vårt lag gjorde sin första match för året och inse att vi noterade ett väldigt bra resultat.
Vi höll nollan i 68 minuter. Även om det så långt var klart övertag i målchanser till JK10 så hade vi haft en nick i ribban – det var Tilly som nickade en fint slagen hörna från Tinja.
Vi orkade inte riktigt hålla emot hela vägen, men det finns ändå väldigt många positiva saker att ta med sig från den här matchen. Alla spelare gjorde bra ifrån sig. Och även om målen kom efter paus blev vårt spel bättre i den andra halvleken.
Det har verkligen varit en väldigt positiv säsongsstart. Ännu så länge har vi bara jobbat med vårt nya spelsätt på två träningar. När saker börjar sätta sig kommer det här att bli väldigt bra.